Ledeninitiatieven

Het bedenken van ludieke activiteiten om mediation tijdens de Week van de Mediation meer zichtbaar te maken, vraagt initiatief van de leden zelf.

Mediation als mensenrecht

2 november 2021
16.00 – 17.00 – online via Zoom

In deze sessie neemt Jent Bijlsma ons mee op reis langs een aantal heilige huisjes in het Nederlandse Mediationland om te eindigen bij de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Hij pleit voor een nieuw artikel.

Artikel 31 zou dan als volgt kunnen luiden:
Eenieder die in conflict geraakt is met een ander heeft het recht tot en wordt in staat gesteld om, in samenspraak met die ander en onder begeleiding van een onafhankelijke, neutrale daartoe opgeleide derde, het conflict passend op te lossen. (….)

Jent is als mediator o.a. gespecialiseerd in complexe zaken. Hij kenmerkt zich door zijn creatieve, als onorthodox ervaren, aanpak.

Meer informatie en aanmelden? Klik hier

Webinar ‘Voorbij brandjes blussen’

3 november 2021
09.00 uur

 

 

 

 

 

We bouwen als mediator graag aan ‘gelukkige organisaties’ door middel van conflictbemiddeling. Tegelijkertijd blijkt in de praktijk dat veel organisaties, teams en individuen zoekende zijn om beter te functioneren. Dat zoeken gebeurt regelmatig impliciet. Veel onderwerpen belanden hierdoor in de onderstroom en blijven op de achtergrond meespelen. Er ontstaat onrust, het schuurt, de energie lekt en er is onenigheid over de koers. Sommigen ervaren dit als een conflict. Conflict wordt door mensen gezien als destructief en onnuttig gedoe, waar veel tijd en moeite in verloren gaat. Dat zorgt niet alleen voor een negatieve connotatie van conflict, het zorgt er ook voor dat we in ons leven en werken conflicten -als het even kan- vermijden. Goed gereguleerd kan een conflict echter positief bijdragen aan ontwikkeling en de kosten van een organisatie besparen; het is een kans! Meer informatie en aanmelden? Klik hier

De interne mediator: collega of concurrent?

4 november 2021
14.00 – 15.00

Naar de interne mediator wordt door externe mediators vaak kritisch gekeken. De interne mediator wordt gezien als een bijklussende medewerker die niet onafhankelijk is omdat hij in dienst is van de organisatie. Daarbij wordt door de gedwongen winkelnering gevreesd dat de interne mediator mediations bij de externe mediator weghoudt.

In deze workshop vertel ik meer over de interne mediator: zijn positie binnen de organisatie, de verschillende vormen, welke mediations hij doet, hoe de onafhankelijkheid gewaarborgd wordt en wat de voordelen van interne mediation zijn. Ik vertel ook hoe ik aankijk tegen interne en externe mediators en hun onderlinge taakverdeling. Hierna ga ik met de deelnemers in gesprek. Wat zijn de erveringen met interne mediators? Wat kan er verbeterd worden? Hoe kunnen een interne en een externe mediator elkaar aanvullen?

Aan het eind van de workshop hoop ik beide groepen met elkaar in verbinding te hebben gebracht. Volgens mij kunnen we veel voor elkaar én partijen in een conflictsituatie betekenen.

Meer informatie en aanmelden? Klik hier

Dina Helia van Zeben

Intern mediator
06 18 39 6803

Bespiegeling en beweging in het Vliegenbos in Amsterdam Noord

4 november 2021
11.00 – 12.00 of 16.30 – 17.30

 

 

 

 

 

 

 

 

Mediation én Meditatie

Mediation wordt maar al te vaak verward met meditatie. Deze keer maken we de combinatie en zoeken we de verbinding tussen deze twee methodes om ruimte te maken binnen conflict.

Samen met Mathilde de Vriese van De Zamenhof laten we deelnemers al wandelend leren in- en uitzoomen in hun eigen conflictverhaal.

Doelgroep: iedereen die zich wil bezinnen op conflict in het algemeen of op een specifieke persoonlijke kwestie in het bijzonder.

Meer informatie over het programma ontvangen de deelnemers na aanmelding.

Mediation Amsterdam
Tabitha van den Berg en Eline van Tijn

Online workshop PEER MEDIATION

Voor leerkrachten en docenten in het onderwijs

4 november 2021
15.30 – 17.00

 

 

 

 

 

 

Peer mediation is een vorm van conflictbemiddeling tussen leeftijdsgenoten en vindt vooral plaats op scholen en zijn vooral gericht op jongeren.

Kinderen kunnen zich ontwikkelen als ze zich veilig voelen en gezien en gehoord. Voor kinderen die gepest worden, is naar school gaan een hel. Peer mediation is niet meteen het toverstafje dat een pestprobleem op school oplost, maar met peer mediation bouw je een cultuur waarin pesten niet gedijt.

Namens het Centrum Onderwijs Mediation vertellen onze ervaren trainers Jannie Kieft en Nicole Schuring graag over de methode en de inhoud van de training in de gratis workshop ‘Peer mediation’ ter gelegenheid van de Week van de Mediation. Er is volop ruimte voor vragen.

U kunt zich voor deze online workshop opgeven via info@onderwijsmediation.nl. U ontvangt dan een link voor de bijeenkomst.

Wilt u meer weten over Peer mediation? Klik hier

Digitale kop koffie

 

Ik ben gespecialiseerd in arbeidsmediation en maak snel verhelderende analyses van het conflict. Ook toon ik betrokkenheid naar zowel werknemer en werkgever waardoor het proces gemakkelijker verloopt.

Graag bied ik je een (digitaal) kop koffie-moment om te laten zien hoe een lopend arbeidsconflict bij jou op het werk snel kan worden opgelost.

Mr. Birgitte Peters
M: 06-22 55 04 16
E: info@mediation-rotterdam.nl
W: www.mediation-rotterdam.nl

Column

Mr. Marjan Sanders, bureau voor nalatenschapsafwikkeling, bemiddeling en juridisch advies Emmen, schrijft tweewekelijks een column in huis-aan-huis blad de Zuidenvelder met een oplage van 50.000.  In de week van 25 oktober geeft zij aandacht aan de Week van de Mediation.

In deze column vermeldt ze dat ze haar kantoor in de Week van de Mediation openstelt voor ouders (die uit elkaar gaan) die in hun emoties zijn vastgelopen en hierdoor het gezamenlijk ouderschap niet meer goed kunnen uitvoeren en dit ten koste van de kinderen gaat.

Klik hier voor de column

Welkom bij de Agrimediator in de week van de MEDIATION

 

 

 

De mediators van net landelijk netwerk Agrimediation pakken de week van de Mediation aan om de mogelijkheden van bemiddeling en mediation onder de aandacht te brengen. Met boerenverstand en boerengevoel zijn wij ook inzetbaar voor kwesties tussen de overheid en de agrarische sector.
Wilt u (weer) verbinding maken tussen uw bedrijf en de omgeving? In deze week bieden wij agrarische ondernemers een gratis eerste (online) gesprek aan. U kunt dan ook uw vragen kwijt over mediation. Mediation in uw sector is immers ons vak.
Een afspraak maken? Ga naar onze website www.agrimediation.nl, kies een mediator en bel of mail voor een kosteloze afspraak in de week van de MEDIATION.